Coronaviruset och covid-19:
För att förhindra smittspridning råder skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd som vi alla behöver följa. Läs mer om coronaviruset och covid-19

Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för stadsbyggnad och samhällsutveckling.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Så påverkas ungdomsverksamheten, Knivsta bibliotek och Kulturskolan

Följ uppdaterad information här. Du kan också besöka de olika verksamheternas hemsidor för fördjupad information.

Ungdomsverksamheten

Ungdomsverksamheten håller öppet men med begränsade öppettider och aktiviteter.

Se mer information på Fritidsgårdens sida

Knivsta bibliotek

Biblioteket håller öppet för besökare men med begränsade öppettider:

Måndag: 12-15
Tisdag: 16-19
Onsdag: 10-13
Torsdag: 16-19
Fredag: 12-15
Lördag: 11-15

Detta gäller:

Besöka biblioteket: I lokalen får max 15 besökare vistas samtidigt och ett system för att säkerställa detta finns. Kom gärna ensam håll ditt besök kort. Tillsvidare har biblioteket inga sittplatser i biblioteket. Håll ditt besök kort och glöm inte att hålla avstånd till personal och andra besökare.

Reservationer och take away: Du kan reservera via bibliotekets webbplats. Du kan beställa böcker och andra medier för avhämtning utanför biblioteket. Beställ take away.

Lån och återlämning: Det är längre lånetider på alla medier, men för böcker med kö gäller dock två veckor. Återlämningslådan är öppen dygnet runt.

Datorer och utskrifter: Just nu är alla datorer och skrivare avstängda.

Kontakta biblioteket för mer information: knivstabibliotek@knivsta.se.

Se mer information om öppettider, evenemang och verksamhet på Bibliotekets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kulturskolan

Kulturskolan bedriver viss verksamhet på distans och har en nära dialog med vårdnadshavare kring utvecklingen. På kulturskolan har flera åtgärder gjorts för att minska smittspridningen:

• Vissa grupper har bytt till större lokaler på Knivsta Centrum för idrott och kultur för att lättare kunna sprida ut sig.
  • Pedagogerna och lärarna bär munskydd om undervisningen sker på plats.
  • Golvet i dans- och teaterlokalen städas och instrument rengörs (tex tangenter) mellan varje lektion.
  • Föräldrar eller annan medföljare lämnar barnet utanför kulturskolan och följer inte med in. Om barnet behöver hjälp och ni/de måste följa med vill vi att ni bär munskydd.
  • Tveka inte att höra av dig till respektive lärare om du som vårdnadshavare är osäker på vad som gäller.

Se mer information på Kulturskolans webbplats

Politik och organisation

Sidan uppdaterades: 16 april 2021