Dans

På kulturskolan erbjuds du danslektioner som inspirerar, utmanar och utvecklar varje elev. Du kan förvänta dig personliga lektioner där terminen byggs upp med gruppens och elevernas utveckling och intresse som utgångspunkt.
Välkommen till dansen på kulturskolan!


Dans_red1
Synpunkter & klagomål

Hjälp oss att bli bättre - säg vad du tycker!

Ibland vill man klaga, ibland vill man berätta när något är bra.

Framför gärna dina synpunkter till kommunen. Vare sig du är nöjd eller missnöjd är det viktigt för oss att du berättar det. Dina synpunkter, stora som små, är viktiga i vårt utvecklingsarbete. De kan hjälpa till att ge bättre service till kommuninvånarna.

Din synpunkt eller klagomål blir offentlig handling.

Läs om hur vi tar om hand dina synpunkter eller ditt klagomål.

  1. Skriv kort ner de synpunkter, förslag eller klagomål du har:
  2. Mina kontaktuppgifter
    Lämna fälten tomma om du vill vara anonym.
  3. eller avbryt

Dans

Drop-in Dans Alla åldrar
Kom till kupolen med ditt/dina barn för en rolig och fartfyll dansstund. Kursen kostar 60kr per gång eller köp ett klippkort, 8ggr för 400kr.

Knattedans 2-3 år 
Här dansar barnen med en förälder. Vi blandar sång, ramsor, musik och rörelse. Fokus ligger på en rolig och lustfylld stund för föräldrar och barn tillsammans.

Barndans 4-6 år
I ett gränsland mellan lek och dans utvecklas barnens motorik, musikalitet, smidighet och dansteknik. Vi dansar till olika musikstilar t. ex klassiskt, pop, visor och swing.

Dansmix från 6 år
Du får dansa till den senaste musiken och prova olika dansstilar såsom streetdance, show och modernt. Vi tränar smidighet och teknik blandat med uttryck och dynamik.

Streetdance från 7 år
Här dansar vi till hip hop och testar olika stilar inom streetdance t. ex old school, new school och breakdance. 

Disco&Street från 11 år
Här får du dansa två stilar med helt olika uttryck. Discons snabba tempo och intensiva rörelser varvas med tyngden och groovet från streedance.

Breakdance från 7 år
Breakdance är en fysiskt krävande dansform där akrobatik och teknik blandas. Du får lära dig olika moment som spin moves, footworks och freezes. Vi övar steg till rytmisk musik och hårda "beats". När du kommit vidare ifrån grundstegen handlar mycket om din egen fantasi och din förmåga till att hitta nya rörelser och steg.

Satsa mera gruppen från 10 år
Detta är gruppen för dig som vill satsa mera på din dans. Man ska ha dansat minst 3 terminer innan samt vara deltagare i en annan dansgrupp på kulturskolan för att få delta i satsa mera gruppen.

  • Senast uppdaterad 11 dec 2017